2017. március 23., csütörtök

Súlyos állapotban a londoni merénylet egyik román sérültje

Súlyos az állapota a London belvárosában történt szerdai merénylet egyik román állampolgárságú sérültjének.


London, londoni merénylet, londoni terrortámadás, Scotland Yard, terrorizmus, Westminster-híd
Fotó: Toby Melville/REUTERS
A másik román állampolgár kisebb sérüléseket szenvedett, így ő nem szorul további kórházi kezelésre.

A külügyminisztérium csütörtök éjszakai közleménye szerint a sebesültek kórházba szállítása után a Románia londoni külképviselete által létesített válságbizottság egyik tagja kiszállt a kórházhoz, hogy tájékozódjon az érintett két román állampolgár állapotáról, és konzuli segítséget nyújtson nekik.

A londoni román nagykövetség állandó kapcsolatban van a súlyosan sérült személy családjával, illetve a másik sérülttel is, ugyanakkor folyamatosan tájékoztatja Sorin Grindeanu kormányfőt a román sérülteknek nyújtott támogatásról.

A román miniszterelnök teljes szolidaritásáról biztosította a briteket és kormányukat, határozottan elítélve minden terrorcselekményt.

Klaus Iohannis államfő Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a „borzalmas” londoni támadás áldozatainak hozzátartozóival, illetve a sérültekkel, köztük a két román állampolgárral.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.