2017. március 22., szerda

Újra edz Miklós Edit

A 28 éves csíkszeredai születésű alpesi síző alig több mint két hónappal súlyos térdsérülését követően megkezdhette az erőnléti edzéseket.


Miklós Edit, alpesi sí, sport
Miklós Edit — Fotó: Bruzák Noémi/MTI
Voltam ellenőrzésen, az orvos pedig meg volt elégedve, így engedélyezte, hogy megkezdjem az erőnléti tréningeket” — jelentette ki a szerdai sajtóbeszélgetésen a lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző.

Miklós Edit arról számolt be, hogy a bal térde már teljesen egészséges, de most már a jobb is terhelhető.

Súlyos sérülése ellenére többnyire jó lelki állapotban van


Miklós Edit, alpesi sí, sport
Miklós Edit
Fotó: Bruzák Noémi/MTI
„A tervek nem változtak, ha minden megfelelően alakul, akkor szeptemberben állhatok újra sílécre. Most egy hónapig még otthon készülök, ami most már a gyógytorna mellett edzésekből is áll. Aztán újra kontrollra utazok” — mondta Miklós Edit.

A versenyző gyógytorna és masszázs segítségével szülővárosában, Csíkszeredában gyógyul.

Elárulta: sérülése után is követte a világkupa-futamokat televízión keresztül, s bár sajnálja, hogy nem próbálhatta ki a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia lejtőjét, szerinte „szimpatikus a pálya nagy ívekkel, amiben nincsenek nagy letörések”.

A következő idényre vonatkozó céljaival kapcsolatban úgy fogalmazott, az elsődleges most, hogy teljesen meggyógyuljon.
Miklós Editnek január 15-én, az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen egy jobb kanyarban szétcsúszott a lába, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Egy Innsbruck melletti magánklinikán még aznap megoperálták.
Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
 ____________________________________ mágneses építőkockák
Forrás: MTI