2017. március 9., csütörtök

Magas állami kitüntetést kapott Jenei Imre

A Románia Csillaga érdemrenddel tüntette ki Klaus Iohannis államfő Jenei Imre labdarúgóedzőt, Cristian Ţopescu sportkommentátort és Ion Caramitru színművészt.


Románia Csillaga, román elnöki hivatal, Klaus Iohannis, Jenei Imre, Ion Caramitru, Cristian Ţopescu, Emeric Ienei, Steaua Romaniei an grad de Cavaler
Jenei Imre — Fotó: Ovidiu Micsik/Mediafax
A kitüntetésükről szóló rendeletet csütörtökön írta alá az államfő.

A Románia csillaga érdemrend lovagi fokozatát adományozza az elnök Jenei Imrének is „játékosi és edzői pályafutásának, illetve annak az odaadásnak és profizmusnak az elismeréseként, amelyről többgenerációnyi labdarúgó felkészítése során tett tanúbizonyságot” — olvasható az elnöki hivatal a közleményében.
Jenei Imre március 22-én lesz 80 éves. Játékosként 12-szer öltötte magára a román válogatott mezét. A bukaresti Steauával 1986-ban megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

A román válogatottat 1986 és 1990 között, majd 2000-ben készítette fel, 1990-ben világbajnokságon, 2000-ben Európa-bajnokságon vett részt a csapattal. 1992 és 1993 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt.
A legmagasabb szintű állami kitüntetést adományozta az elnök Cristian Ţopescunak is, életpályája nagyrabecsüléseként, annak elismeréseként, „hogy kivételes ráérzéssel, melegséggel és szakmai műveltséggel számolt be a román sportteljesítményekről”.

A csütörtökön 75. életévét töltő Ion Caramitru színművészt, rendezőt a Románia csillaga érdemrend lovagi fokozatával tünteti ki az államfő „a színház és a filmművészet szolgálatába állított egész életpályájának nagyrabecsüléseként”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres