2017. március 6., hétfő

Olguța és a megduplázott fizetések — Mennyi is az annyi?

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt nyilatkozta a minap a România TV hírcsatorna egyik műsorában, hogy duplájára emelik egyes közalkalmazottak bérét. 


megduplázott fizetések Románia, béremelés, Románia, Lia Olguţa Vasilescu, Grindeanu-kormány,
Lia Olguţa Vasilescu — Forrás: gov.ro
A miniszter asszony a műsorban az egységes bértörvény részleteiről  is nyilatkozott — eszerint a 4.000 lejnél alacsonyabb fizetéseket megdupláznák, a 4.000 lej fölötti bérek pedig 45%-kal nőnének, de emelnék a 7.000 lej feletti fizetéseket is, igaz kisebb mértékben.

A hír hallatán Románia egy emberként csapta össze a tenyerét, hétfőn aztán a kormánypárti politikusok lassan leeresztették a lufit, mondván, valószínűleg kommunikációs hiba történt.
A kormányprogramban világosan le van írva, hogy négy év alatt valósul meg a 46%-os növekedés. Ez a hír megduplázásról nem tudom honnan származik, valószínűleg kommunikációs hiba. Legyenek türelemmel, mert ez fenntartható lesz, és sem a versenyszférát, sem a közszférát nem fogja megijeszteni. A fizetések megduplázása csak azok esetében realista elképzelés, akiknek jelenleg 1.000 lej a nettó fizetésük. Akiknek 2-3000 lejnél több a fizetésük, azok esetében ez megvalósíthatatlan” — nyilatkozta hétfőn a parlamentben Adrian Solomon, a képviselőház munkaügyi bizottságának elnöke.
Megszólalt az ügyben Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök, aki elmondta: bár nem egyeztetett még a munkaügyi miniszterrel, de annyi szent, hogy az előző törvényhozási ciklusban, amikor az egységes bértörvény tervezetéről tárgyaltak abban állapodtak meg, hogy a béremeléseket nem egyből, hanem fokozatosan valósítsák meg, olyan ütemben, amelyet a költségvetés megbír.

Olguța valamit csúnyán benézett...

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/vhegy