2017. március 30., csütörtök

A nap képe: Károly herceg, Daniel pátriárka, Szent András és a többiek

A #RoyalVisitRomania hashtag néven futó romániai hivatalos látogatásának második napján a walesi herceg Daniel pátriárkával, a román ortodox egyház atyaúristenével találkozott.


Károly herceg, Románia, diplomácia, ortodox egyház, Daniel pátriárka, #RoyalVisitRomania
Forrás: Agenția de știri Basilica
A látogatás végén Daniel, a pátriárka egy Szent Andrást, Románia védőszentjét ábrázoló ikont ajándékozott Károlynak, a hercegnek.

A brit korona várományosa szerdán érkezett Romániába háromnapos hivatalos látogatásra.

Bukarest, a paloták városa


A látogatás első napján Károly herceg koszorút helyezett el az ismeretlen katona sírjánál, a bukaresti I. Károly parkban. Ezt követően a Cotroceni-palotában ötórai teázott Klaus Iohannis államfővel, aki két sütemény között a Románia Csillaga Érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki a magas rangú vendéget.

Csütörtökön a herceg ellátogatott a Dimitrie Gusti falumúzeumba, ahol hórázott egyet, majd meglátogatta Sorin Grindeanu miniszterelnököt a Victoria-palotában. Az Erzsébet-palotában már a román királyi ház tagjai, Margit koronahercegnő, Mihály király lánya és férje, Radu „herceg” fogadták, innen pedig egyenes út vezetett Danielhez.

Ha a nyájas olvasó azt gondolja, hogy ezek után a herceg egy lazító, illatos, pezsgős fürdéssel zárta a napot, nagyon téved! Este Károlyunkat fogadáson ünnepelte a bukaresti „crème de la crème”. Csak meg ne kérdezzék, melyik palotában! (kerekes)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.