2017. március 16., csütörtök

Játszóteret építenek mozgássérült gyermekeknek Csíkszeredában

Csíkszeredában épül Hargita megye első, fogyatékkal élő gyerekeknek szánt játszótere, amelynek kialakítását a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és egy magyarországi alapítvány finanszírozza — közölte csütörtökön az Agerpres.


mozgássérült-játszótér, Csíkszereda, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, kerekesszékes hinta
Képünk illusztráció — Forrás: Nők Lapja
Fikó Csaba, a szervezet elnöke a hírügynökségnek elmondta: a játszótéren olyan hintákat szerelnek fel, amelyekre kerekesszékes gyerekek is felülhetnek, különleges csúszdák és más játékok is helyet kapnak, amelyeket a mozgássérült gyerekek is tudnak majd használni.

Fikó Csaba hangsúlyozta, a fogyatékkal élő gyerekek is szeretnek játszani, és pont olyan joguk van hozzá, mint egészséges társaiknak, így bizonyára örömüket lelik benne nemcsak a gyerekek, hanem azok a sérült felnőttek is, akiknek gyerekkorukban nem volt lehetőségük ilyen speciálisan kialakított játszótereken játszani.

A speciális játszóteret a HMMSZ Csíkszereda önkormányzatával közösen építi, a szükséges pénzforrás jelentős részét, 15.000 eurót egy magyarországi alapítvány biztosítja.

Fikó szerint már idén tavasszal elkezdődnek a munkálatok, és azt reméli, hogy nyáron már használni tudják a sérült gyerekek a megye egyetlen, számukra kialakított játszóterét.

Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
 ____________________________________ mágneses építőkockák
Forrás: Agerpres