2017. március 26., vasárnap

Ismét havazik Székelyföldön

Hargita megye egész területén havazik, a magasabban fekvő útszakaszokon téli körülmények között zajlik a közlekedés.


Hargita megye, havazás, havazás márciusban, időjárás, Székelyföld, Csíkszereda
Havazik a nyári időszámítás első napján Csíkszeredában — Fotó: Veres Nándor/MTI
A rendőrség azt ajánlja a gépkocsivezetőknek, hogy csak megfelelően felszerelt járművekkel induljanak útnak.

A Hargita megyei rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Gheorghe Filip szerint a hegyvidéki útszakaszokon a sűrű havazás miatt csökkent a látótávolság, és bár a lehulló hó nem marad meg, csúszóssá teszi az utakat, ezért növelték a forgalomirányításra bevethető rendőrök számát.

A szóvivő arra inti azokat a gépkocsivezetőket, akik már lecserélték a téli gumikat nyárira, hogy ne induljanak útnak, ellenkező esetben bírságot kockáztatnak.

Jelenleg téli körülmények között zajlik a közlekedés a Gyergyószentmiklós és Parajd közötti 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tető térségében és több megyei úton, például a Hargitafürdő felé vezető szakaszokon is. Itt tíz centiméteres hóréteg alakult ki, és a sípályák kiválóan alkalmasak a sízésre, akárcsak a Madarasi Hargita térségében.

Téli körülmények között zajlik a közlekedés Kovászna megye hegyvidéki útszakaszain is.


időjárás, havazás, havazás márciusban, Székelyföld, Kovászna megye, Sepsiszentgyörgy
Hull a hó Sepsiszentgyörgyön is
A Brassó és Bákó közötti 11-es, a Brassó és Buzău közötti 10-es, illetve a Kézdivásárhely és Focşani közötti 2D jelzésű országútszakaszt vékony hóréteg borítja.

Az országútügyi igazgatóság Kovászna megyei vezetője, Cristian Drincă az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az Ojtozi-hágón jelenleg is sűrűn havazik, a 11-es országút ezen szakaszán 3-4 centiméteres a hótakaró. Az Ozsdola és a Vrancea megyei Greşu település közötti országútszakaszon, illetve a Predeluţ-hágó térségében 2 centiméteres hóréteg rakódott le.

Cristian Drincă szerint eddig nem okozott fennakadásokat a forgalomban a havazás.

A megyei út- és hídügyi igazgatóság munkatársa, Fábian Zsolt elmondta, jelenleg minden megyei út járható, és amennyiben szükség lesz rá, bevetik a hóeltakarító gépeket.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres