2017. március 18., szombat

Hitler-bajszos Angela Merkel egy török újság címlapján

A kormány közelinek tartott Güneș című török napilap legfrissebb számának címlapján fotomontázs látható Angela Merkelről.


Törökország, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan, német-török konfliktus, Güneș
Forrás: Güneș
A német kancellárt Hitler-bajusszal, fekete náci egyenruhában és pisztollyal a kezében, mellette horogkereszttel ábrázoltak, s németül a „Hitlerné”, törökül pedig a ”csúnya néni” kísérőszöveg olvasható — közölte a Bild.

A német lap emlékeztetett arra, hogy az utóbbi hetekben elmérgesedett a kétoldalú kormányzati viszony, miután több német városban a helyi hatóságok megakadályozták török miniszterek kampányrendezvényeit, és erre Recep Tayyip Erdogan török államfő a náci módszereket idéző eljárással vádolta meg Németországot, Merkelt pedig terroristák támogatásával.

Konfliktus Hollandiával is


Indulatos vita bontakozott ki Törökország és Hollandia között is, miután Hága nem engedte meg két török miniszternek, hogy részt vegyen a török alkotmánymódosításról szóló népszavazást támogató rotterdami kampányrendezvényen.


Ezt követően Erdogan „náci maradványnak” nevezte és "állami terrorizmussal" vádolta a holland kormányt. Európa értetlenséggel és éles bírálattal reagált a török elnök nyilatkozataira - emelte ki a Bild.

A feszültség növekedését illusztrálandó, hogy csütörtökön a Sabah legfőbb török kormánypárti napilap európai kiadásának címlapján is hasonló stílusú szöveg volt olvasható németül:
Hiába harcoltok. Erőtök nem elegendő Törökország megállításához. Hej, Európa!... Hej, Németország!... Hej, Hollandia!... Hej, fasiszták!... Hej, náci maradványok!... Hej, Bild!... Azt hiszitek, hogy ordibálásotoktól, felindultságotoktól és erkölcstelen rágalmaitoktól félni fogunk?
A Sabah török nyelvű változatában pedig azt írták: „A keresztes sajtó hadat üzent. Piszkos kampányuk nem ismer határokat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI