2017. március 27., hétfő

Havazós hétvége után visszatér(t) a tavasz

Országos Meteorológiai Igazgatóság előrejelzése szerint a következő napokban felmelegszik az idő, a hőmérsékleti értékek napközben elérhetik a 20 Celsius-fokot.


időjárás-jelentés, Románia, ANM, tavaszi időjárás, Erdély,
Fotó: Varga György/MTI
A prognózis március 27-től április 9-ig érvényes.

Eszerint Bánságban felmelegedés várható, az időszak első felében az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz. A hőmérséklet március 31-én visszaesik, majd ezt követően a sokévi átlagnak megfelelően alakul.

Erdélyben szintén melegszik az idő, március 29-én a legmagasabb nappali hőmérsékleti átlag eléri a 18-19 Celsius-fokot, majd a sokéves átlag körülire esik vissza a hőmérséklet. Csapadékra március 30-án és április 3-a és 9-e között kell számítani.

Máramarosban is melegszik az idő, március 29-én a legmagasabb nappali hőmérsékleti átlag eléri a 18-19 Celsius-fokot, majd 30-án és 31-én lehűlés lesz, ezt követően pedig ismét melegebb idő várható. Csapadékra a lehűlés alatt és az intervallum végén kell számítani.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres