2017. március 14., kedd

Elégedetlen „nyomorúságos” fizetésével az SZDP-s honatya

Cătălin Rădulescu, a Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselője elégedetlen a  fizetésével, mert az nem motiválja őt.


Cătălin Rădulescu, PSD, román parlament, képviselői bérek, Románia
Cătălin Rădulescu — Fotó: Cristian Nistor/Agerpres
A politikus kifejtette: nagyobb bért akar, mert sehogy sem jön ki „nyomorúságos” fizetéséből.
Havonta 3-4 öltönyt kell vásárolnom, nem marad pénzem még egy pár cipőre sem. Mindenki nagy fizetéseket akar, tehát azt hiszem, a parlamenti képviselőnek is civilizált fizetése kell hogy legyen, amiből öltönyöket vásárolhat, hogy civilizáltan jöjjünk munkába, nem farmerben és teniszcipőben, mint mások. Sokkal elfogadhatóbb fizetésekre van szükségünk. Ha farmerben és nyomorúságosan jelenünk meg, az emberek úgy is fognak kezelni minket. Nem jövök ki a pénzből” — érvelt Rădulescu.
A képviselő ugyanakkor a forradalmároknak járó kártérítésről azt mondta, az „két bani, nyomorúságos összeg”, de nem mond le róla, mert az jár neki.


A szociáldemokrata honatya azt is elpanaszolta a sajtónak, hogy százötven halálos fenyegetést kapott, miután megjelent egy vele készült interjú egy központi napilapban.


A nagy felháborodást kiváltó ominózus interjúban Rădulescu azt nyilatkozta: a Victoriei téri tüntetőket vízágyúkkal kellett volna szétoszlatni, mert az emberek jogtalanul foglalták el a teret. Hozzátette: megtartotta AKM gépkarabélyát, amellyel a forradalom alatt harcolt, és fel van készülve rá, hogy ismételten használja.

Rădulescu kijelentette: fegyvergyűjteménye van, és — habár életében nem sütött el még fegyvert — ha újra „kommunizmus, sztálinizmus, hitlerizmus vagy valami hasonló” ütné fel a fejét az országban, akkor ő „fegyverrel megy ki az utcára”.
A politikust decemberben hat ás fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság korrupció miatt.  
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.