2017. március 10., péntek

Dorin Florea szerint Kelemen Hunor badarságokat beszél

Dorin Florea nyílt levélben reagált az RMDSZ-elnök azon nyilatkozatára, amelyben Kelemen magyarellenesnek nevezte őt.


Dorin Florea, Marosvásárhely, Székely Szabadság Napja, Kelemen Hunor, etnikai konfliktus, RMDSZ,
Dorin Florea — Fotó: Mediafax
A marosvásárhelyi elöljáró szerint a szövetség elnöke azt szeretné, hogy Marosvásárhely konfliktuszóna legyen.
Az, hogy Kelemen Hunor egy ideje badarságokat beszél, már nem lep meg! Nyilatkozata arra derít fényt, hogy nem érdekli a város fejlődése, és nem érdeklik a választópolgárok sem. (...) Messziről látszik, hogy ő azt szeretné, hogy Marosvásárhely konfliktuszóna legyen, mert ez neki megfelel. Nekem az a kérdésem, hogy kinek válik ez a hasznára? A marosvásárhelyieknek semmiképpen nem! Megfigyeltem, hogy az ehhez hasonló állásfoglalások mindig az olyan események környékén jelennek meg, amelyekből egyesek politikai tőkét próbálnak kovácsolni. Ami engem illet, tiszteltem, tisztelem és képviselem a város magyarságát, Kelemen Hunorral ellentétben, aki másként tekint a románokra és az ő értékeikre. Az ő nyilatkozataitól eltérően engem a tetteim jellemeznek” — mutatott rá Dorin Florea a sajtónak küldött nyílt levelében.
Florea hangsúlyozta, ő nem „magyarellenes”, ahogyan azt az RMDSZ elnöke állítja, nőnap alkalmából például a román és magyar hölgyeknek egyaránt osztott virágokat.

Marosvásárhely polgármesteri hivatala szerdán jelentette be, hogy jóváhagyta a Székely Szabadság Napja alkalmából tartandó megemlékezést a székely vértanúk emlékművénél, a felvonulásra azonban nem adott engedélyt. Ennek kapcsán Kelemen Hunor RMDSZ-elnök azt nyilatkozta egy csütörtöki, kolozsvári sajtótájékoztatón, hogy a marosvásárhelyi polgármester az elmúlt húsz évben mindig is magyarellenes módon nyilvánult meg.

Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
 ____________________________________ mágneses építőkockák
Forrás: Agerpres