2017. március 6., hétfő

Sepsiszentgyörgy polgármestere bringával fog a munkába járni

Antal Árpád áprilistól kerékpárral szeretne a munkába járni és reméli, hogy a lakosság is követi példáját.


közlekedés, kerékpár, kerékpárút, Sepsiszentgyörgy, Antal Árpád, biciklisáv,
Antal Árpád — Fotó: Kátai Edit/MTI
A székelyföldi elöljáró így próbálja kerékpározásra ösztönözni a sepsiszentgyörgyieket.

A kovásznai megyeközpontban a személygépkocsik száma folyamatosan növekedik, a hatóságok erőfeszítéseinek ellenére nem elegendő a parkolóhelyek száma. A megoldást a kerékpárral való közlekedés jelentené, amely hatékonyabb és sokszor gyorsabb is.
Egyre nehezebb a városban parkolóhelyet találni. Sajnos most, az év elején is nagyon sok gépjárművet jegyezettek be, miután megszüntették a környezetvédelmi bélyegilletéket, ez pedig még nagyobb zsúfoltsághoz vezet majd a városban. Meg kell vizsgálnunk, milyen megoldásokat találhatunk, hogy kerékpározásra ösztönözzük a lakosságot. Biciklisávokat is tervezünk, de úgy gondolom, hogy egyelőre nyugodtan lehet kerékpárral közlekedni a városban, csúcsforgalomban pedig gyorsabb is, mint autóval. Én is eldöntöttem, hogy áprilistól gyakrabban fogok biciklivel munkába járni” — nyilatkozta.
Sepsiszentgyörgy első biciklisávját 2008-ban adták át a Csíki utcában, azóta pedig szinte minden felújított utcán alakítottak ki külön sávokat a kerékpárosok számára.

Amennyiben sikerülne ezeket a különálló sávokat összekötni, Sepsiszentgyörgy közel 20 kilométernyi összefüggő bicikliúttal rendelkezne.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres