2017. március 6., hétfő

Kormánytag lett Borbély László

Az RMDSZ volt parlamenti képviselője Sorin Grindeanu román miniszterelnök munkacsapatának tagja lett — közölte az Agerpres hírügynökség. A tisztség államtanácsosi ranggal jár együtt.


RMDSZ, Grindeanu-kormány, PSD-ALDE, Sorin Grindeanu
Borbély László — Fotó: Mediafax
A kormányfő erre vonatkozó döntése hétfőn jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

A miniszterként korrupciós ügybe keveredett politikus több mint két évtizeden keresztül az RMDSZ Maros megyei képviselőjeként tevékenykedett a parlamentben, a 2012-2016-os ciklusban a képviselőház külpolitikai bizottságának elnöke volt, korábban a területfejlesztési, majd a környezetvédelmi minisztériumot vezette. A 62 éves politikus a tavaly decemberi parlamenti választásokon már nem indult újabb képviselői mandátumért.

Az RMDSZ nem tagja a balliberális SZDP-ALDE kormánykoalíciónak, de annak pártjaival parlamenti együttműködési megállapodást kötött. Bár az RMDSZ-nek most nincsenek miniszterei, a magyar szövetség politikusai töltenek be több — a kisebbségi ügyeket érintő — államtitkári posztot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Agerpres