2017. február 2., csütörtök

Tiltakozásul lemondott a Grindeanu-kormány egyik minisztere

Florin Jianu — kereskedelmi és vállalkozásfejlesztési miniszter — az első, aki elhatárolódik a balliberális kormánytól.


Florin Jianu, Grindeanu-kormány, btk.-módosítás, közkegyelem,
Florin Jianu — Forrás: gov.ro
Jianu a Facebook oldalán jelentette be csütörtök reggel, hogy lemond, mert így diktálja lelkiismerete, és „ez a világon semmiért nem képezheti alku tárgyát”.
Nem dolgozom tovább a kormányban, mert így diktálja a lelkiismeretem, és ez a világon semmiért nem képezheti alku tárgyát. Elgondolkoztam azon, hogy erkölcsi szempontból, mi lenne a becsületes eljárás, nem annyira a szakmai tisztességemért, mert e tekintetben tiszta a lelkiismeretem, hanem a gyerekemért, hogy miként fogok majd a szemébe nézni, és mit mondok majd évek múlva neki. Azt mondom majd, hogy apa gyáva fickó volt, aki bevállalt olyan dolgokat, amelyekkel nem értett egyet, vagy azt, hogy emelt fővel lépett ki egy olyan történetből, amely nem a sajátja?” — írta Facebook-bejegyzésében Jianu.
Hozzátette: „hittel és teljes odaadással” dolgozott mandátuma eddigi 28 napján, és nem hitte volna, hogy „ennyire brutális és igazságtalan módon” árnyék vetülhet munkájára. „Akik ismernek, tudják, hogy nem tűröm el a szélhámosságot és a hazugságot” — fogalmaz.

Jianu hangsúlyozza, „sürgősen meg kell állítani a jelenlegi háborút”. Szerinte vannak olyan emberek a kormányban és a Szociáldemokrata Pártban, akiket nagyra tart, és reméli, hogy az ő jóhiszeműségük és harci erejük révén „visszaállítható lesz az, amit vissza kell állítani: a hozzáértés és a tisztesség”.

Utóiratában hozzáteszi, nem szeretné, ha lemondását bárki is politikai vagy propagandacélokra használná fel.

A bejegyzésből az is kiderül, már az elhíresült kormányülés estéjén megírta ezt a bejegyzését, de nem tette közzé, abban reménykedve, „hogy egy jó gondolat vagy az utcai tüntetések nyomására lesz elég tisztesség azokban, akik mindezt tették, hogy kijavítsák hibáikat, és folytathassuk nyugodtan a munkát”.

„Ha ezt két nap alatt nem tették meg, hátha hasznos példa lesz az én lépésem” — írja Jianu.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres