2017. február 18., szombat

Pápai Joci képviseli Magyarországot az Eurovízión az Origo című dallal

Pápai Joci és a népi motívumokat, a roma zenét és a modern elektronikus elemeket vegyítő Origo című szerzemény nyerte A Dal 2017-es kiadását szombaton, így ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.


A Dal 2017, Pápai Joci, Origo, Eurovíziós Dalfesztivál 2017,
Pápai Joci - Kijevben is igyekszik majd a legjobbat nyújtani — Fotó: Illyés Tibor/MTI
Az Eurovíziót idén május 9. és 13. között rendezik Kijevben, 43 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 11-i második elődöntőben lép színpadra.

A döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. A tévénézők
  • Pápai Joci: Origo,
  • Zävodi + Berkes Olivér:  #háttérzaj,
  • Kanizsa Gina: Fall Like Rain és
  • Radics Gigi: See It Through közül választhatták ki a nyertest.
Pápai Joci és az Origo kapta a legtöbb szavazatot.


Pápai: Hatalmas áttörés, üzenet a romáknak


Hittem a dalomban, életem legfontosabb dala volt ez” — fogalmazott az előadó a műsor után, hozzátéve, hogy a végső győzelemre ugyanakkor nem számított, mert erős nevekkel és produkciókkal versenyezett.

Kiemelte: az, hogy megnyerte A Dal 2017-et, „nagyon nagy üzenet a romaság számára”, ez is azt bizonyítja, hogy ha keményen dolgozunk, akkor befogadnak.

Akusztik


A műsorhoz kapcsolódó akusztikus versenyt Benji nyerte a Karcok című dalával.


A győztes díja idén is egy akusztikus koncert a Petőfi Rádió sorozatában, valamint egy fellépés a 2017-es soproni VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A zsűri


A szakmai zsűrit Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, dalszerző alkotta.

A Dal című műsort hatodszor rendezték meg az idén: az elmúlt években a Compact Disco, ByeAlex, Kállay-Saunders András, Csemer Boggie és Freddie győzött.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy