2017. február 28., kedd

Nem indíthat előkészítő osztályt a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium

A tanfelügyelőség utasítása értelmében nem fogadhatja az elemi iskolába beiratkozók dossziéit a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium — írta keddi számában a Vásárhelyi Hírlap.


Római Katolikus Teológiai Líceum, Római Katolikus Gimnázium, Marosvásárhely, oktatás, magyarság, Erdély, Románia,
A marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium — Fotó: Boda L. Gergely/MTI
A tanfelügyelőség honlapján megjelent listán szerepel ugyan a Gimnázium, de nincsen megjelölve, hogy mely utcákban lakó gyermekeknek kellene ide iratkozniuk.

Ehelyett az a megjegyzés szerepel, hogy ez a tanintézet nem fogadhat előkészítő osztályba beiratkozókat a 2017/2018-as tanévre.

Székely Szilárd, az iskola ideiglenes igazgatója a lapnak elmondta: hétfőn reggel az iskolai beiratkozások időszakának a kezdetén telefonon hozták tudomásukra, hogy nem fogadhatnak beiratkozókat addig, „amíg ilyen bizonytalan az iskola helyzete”. Hozzátette: érdeklődők lennének. Már hétfőn több szülő jelentkezett a szükséges iratcsomóval, de kénytelenek voltak elutasítani őket. Székely Szilárd reményét fejezte ki, hogy mihamarabb megoldódik az iskola helyzete.
A többi tanintézet előkészítő osztályaiba való beíratás első szakasza március 16-án zárul le, az adatok összesítése után március 22-30. között szervezik meg a második szakaszt. Azokat a gyerekeket kötelező előkészítőbe íratni, akik 2017. augusztus 31-éig betöltik a hatodik életévüket.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI