2017. február 23., csütörtök

Momentum Mozgalom egyik szeme sír, a másik nevet

Ez amiatt van, mert a kormány, a főváros és az olimpiai bizottság Budapest olimpiai pályázatának visszavonása mellett foglalt állást — közölte Fekete-Győr András, a szervezet elnöke csütörtökön.


Momentum Mozgalom, budapesti olimpiai pályázat, Olimpia 2024, Budapest, Momentum-népszavazás, Fekete-Győr András, nolimpia
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke az olimpiai népszavazás kiírásáért összegyűjtött aláírásokat tartalmazó dobozokkal — Fotó: Bruzák Noémi/MTI
A „NOlimpia” kampány kezdeményezői egyszerre boldogok és szomorúak a pályázat visszavonása miatt.

Meghátráltak, de nem hallgatták meg az embereket


Fekete-Győr András hangsúlyozta: azért boldogok, mert a népszavazást támogató több mint 266 ezer aláírás „sűrítménye volt az emberek tettvágyának”, amivel sikerült meghátrálásra kényszeríteni Orbán Viktor miniszterelnököt, Tarlós István főpolgármestert és Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpia Bizottság elnökét.

Ugyanakkor a másik szemük azért sír, mert „megint nem hallgatták meg az embereket” egy kérdésben, miközben a vita során lehetőség lett volna dönteni arról, hogy „mire költsünk” a következő évtizedekben. A kampánnyal azt is ki akarták fejezni, hogy nekik más prioritásaik vannak: az egészségügy és az oktatás fejlesztése — fűzte hozzá.

Lezárják a rendszerváltást


Kérdésre válaszolva Fekete-Győr András elmondta: egyetlen politikai erővel sem keresik az együttműködést és őket sem keresték meg, ám lehetnek olyan nemzeti ügyek, amelyek során együttműködnek másokkal.

Soproni Tamás alelnök arról beszélt, hogy az egész Kárpát-medencében meg akarják alakítani „a cselekvés köreit” annak érdekében, hogy erőt mutassanak a politikai elitnek. Ezzel pedig be kívánják fejezni a rendszerváltást.

A MoMo-sok 45 napos országjárásba kezdenek, amelynek során olyan embereket keresnek, akik felül akarnak emelkedni a megosztottságon.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy