2017. február 12., vasárnap

A PSD-s politikus, aki mindenben ellentmond a vasöklű Dragneának

Mihai Chirica, Jászvásár polgármestere elégedetlen azzal a móddal, ahogyan Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Pártot vezeti — derült ki abból az interjúból, amit a politikus a Digi24 hírtelevíziónak adott vasárnap.


Mihai Chirica, PSD, Liviu Dragnea, OUG 13, Grindeanu-kormány, btk.-módosítás,
Liviu Dragnea és Mihai Chirica — Fotó: Agerpres
A demokrácia ezen a szintjén nem érvényes már a vasököllel való vezetés politikája” — nyilatkozta az SZDP Iaşi megyei szervezetének elnöki tisztségét is betöltő Chirica.

Chirica szerint az SZDP által végzett felmérés során az derült ki, hogy a 13-as rendeletet követő időszakban a párt jelentős mértékben veszített népszerűségéből Iaşi megyében, tudomása szerint még a párt szimpatizánsai is nehezen emésztették a Grindeanu-kabinet intézkedését, egyesek közülük annyira csatlakoztak a kormányellenes tiltakozásokhoz.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Dragnea veszélybe sodorta-e az SZDP-t, a polgármester úgy válaszolt, hogy „az általunk végzett szociológiai felmérések alapján, igen”.

A politikus úgy véli, amint „elcsendesedik az érzelmi hullám” és „lenyugszanak a kedélyek”, szükséges volna egy rendkívüli pártkongresszust tartani.

Valaminek történnie kell, elég jelentős dolgoknak, nemcsak Dragnea úrral kapcsolatban, hanem úgy általában az SZDP-ben. Olyan dolgoknak, amelyek visszahelyezzék a pártot a mai valóságba, mert szerintem sikerült eltávolodnunk attól az irányvonaltól, amelyet szintén mi határoztunk meg” — nyilatkozta Chirica.
A polgármester elégedetlen azzal, ahogyan Dragnea vezeti a pártot.
Ha elégedett lettem volna, akkor hallgatnék és lenyeltem volna ezeket a dolgokat. Egy más vezetésre van szükség és a politikai menedzsmentben is változásra van szükség” — mondta Jászvásár polgármestere.
Chirica szerint Dragnea érdemeit nem lehet elvitatni, azonban változtatnia kellene a dolgokhoz való hozzáállásán.
Mondtam már, a vasököllel való vezetés politikája már nem érvényes, legalábbis a demokrácia ezen szintjén nem. Az emberek már nem ugyanúgy gondolkodnak” — magyarázta az elöljáró.
A Iaşi megyei pártvezető elmondta, ő nem szeretne a párt országos elnöke lenni, azonban minden megyében vannak jó képességű SZDP-s politikusok, akik átvehetnék a párt vezetését.

A polgármester arról is beszélt, hogy szerinte nem Klaus Iohannis államelnök a felelős az utcai megmozdulásokért és a feszült helyzetért, és azt is hozzátette, hogy a multinacionális cégek által szervezett kormányellenes tiltakozások elméletét is el kellene vetni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres