2017. február 25., szombat

Magas állami kitüntetést kapott a nagyszebeni Brukenthal Múzeum

A román kulturális érdemrend legmagasabb, parancsnoki fokozatával tüntette ki szombaton Klaus Iohannis államfő a nagyszebeni Brukenthal Nemzeti Múzeumot.


Brukenthal Nemzeti Múzeum, Nagyszeben, Erdély, kultúra, történelem, Samuel von Brukenthal
Sorin Adrian Luca múzeumigazgató és Klaus Iohannis román államfő — Forrás: presidency.ro
A Báró Samuel von Brukenthal által alapított kulturális intézmény alapításának 200. évfordulóját ünnepli idén.

Az elnöki rendelet szerint a kitüntetést az évek során a múzeumban tevékenykedett jeles szakemberek szakmaiságának és odaadásának nagyrabecsülése jeléül adományozzák, amiért nagymértékben hozzájárultak e kivételes jelentőségű kulturális örökség megőrzéséhez, gyarapításához és közkinccsé tételéhez, nemzetközi szinten is ismertté téve Nagyszeben nevét.

A szombati ünnepségen Iohannis hangsúlyozta, kevés hasonlóan hosszú életű és ilyen nagy presztízsnek örvendő intézménye van Romániának, ezért arra intette a múzeum vezetőségét, hogy a központi és helyi hatóságok támogatásával az elkövetkezőkben is tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a Samuel von Brukenthal által hátrahagyott felbecsülhetetlen értékű kulturális és szellemi örökség az emberiség szolgálatában álljon.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.