2017. február 4., szombat

Dragnea átdobta a döglött macskát Grindeanu udvarára

A hetek óta tartó válság kezdete óta a Szociáldemokrata Párt elnöke szombaton először nevezte lehetségesnek a büntető törvénykönyvet és -perrendtartást módosító sürgősségi kormányrendelet eltörlését.


btk.-módosítás, Florin Iordache, Grindeanu-kormány, Klaus Iohannis, közkegyelem, Románia, Liviu Dragnea, PSD-ALDE,
Fotó: Mircea Roșca/EPA/MTI
Dragnea az SZDP-hez közel álló DC News portálnak úgy nyilatkozott: úgy érzi, hogy már nem tudja megfékezni az SZDP területi szervezeteit, akik a párt egymillió hívét akarják Bukarestben utcára szólítani.

Az SZDP elnöke szerint a párt hívei azért akarnak tüntetni, mert mélységesen elítélik a Romániában kibontakozott, „Soros által inspirált” megmozdulásokat.
Felelős emberekként nem nézhetjük tétlenül, hogy Klaus Iohannis elnök felelőtlensége kettészakítja Romániát. Az SZDP szavazói nagyon dühösek, amiért megakadályoznak bennünket programunk végrehajtásában. Azért is mérgesek, mert elterjedt, hogy a kormányfő ellen bűnvádi eljárást akarnak indítani” — magyarázta az SZDP elnöke.
Dragnea „bullshit” Dragnea azt mondta: a következő órákban megoldást fog javasolni a konfliktusra Sorin Grindeanu miniszterelnöknek.
Esetleg éppenséggel a kormányrendelet visszavonásáról is szó lehet” — idézte a portál a vezető kormánypárt elnökét.

Ellentüntetés


Néhány órával korábban szombaton az SZDP egyik parlamenti képviselője, illetve Lia Olguța Vasilescu munka és családügyi miniszter bejelentette, hogy az SZDP az elnöki hivatal közelében készül demonstrációt szervezni jövő héten, amely szerintük nem „ellentüntetés” lenne, hanem arra adna alkalmat, hogy a párt három és félmillió „voksáért megalázott szavazója” is hallathassa hangját.

Romániában az utóbbi két évtized legnagyobb tiltakozó mozgalmát váltotta ki az, hogy a balliberális kormány a legfelső bírói tanács véleményezése nélkül kedd este a kormányülés napirendjén nem szereplő sürgősségi rendelettel módosította a büntetőjogot.

Az ország nagyvárosaiban estéről-estére százezrek tüntetnek az intézkedés ellen, amely korrupt politikusok tucatjait menti meg a felelősségre vonástól.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI