2017. február 26., vasárnap

Kolozsváron három magyar fiatalt bántalmaztak azért, mert magyarul beszéltek

anyanyelvhasználat, bűncselekmény, Erdély, Kolozsvár, magyarság, Románia
Képünk illusztráció
Forrás: Pixabay
A fiatalokat szombat hajnalban fegyverrel fenyegették és bántalmazták Kolozsvár belvárosában, az utcán.


A Stiridecluj.ro hírportál arról számolt be, hogy a fiatalokra azért támadtak rá, mert magyarul beszéltek.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek megerősítette az összetűzés tényét. Elmondása szerint az okokat, és azt, hogy valóban történt-e fegyverhasználat, még vizsgálják.

A hírportál egy szemtanúra hivatkozva közölte, hogy egy belvárosi utcán a három fiatal amiatt került összetűzésbe egy másik csoport tagjaival, mert magyarul beszéltek.

A szóváltás dulakodásba torkollott, amire az egyik támadó gázpisztolyt vett elő, és előbb a levegőbe, majd az egyik magyar fiatal felé lőtt, és fejbe vágta a fegyverrel. A fiatal megsérült. A tanú arról számolt be a portálnak, hogy az összetűzés helyszínén a rendőrség is vizsgálódott.

A rendőrséget hajnali négy óra körül riasztották a Central áruház melletti utcába.


A rendőrök három 26 és 31 év közötti magyar nemzetiségű fiatalt találtak a helyszínen, akik azt mondták, hogy két férfi támadt rájuk. A három fiatalt kórházba szállították, ezért nem lehetett tőlük vallomást kérni. A bántalmazottak várhatóan a nap folyamán tesznek panaszt bántalmazás és minden bizonnyal fenyegetés miatt is a rendőrségen.
Egyelőre nem tudom megerősíteni, hogy a konfliktus hátterében a bántalmazottak magyar beszéde állt volna. A fegyverhasználatot sem tudom megerősíteni, de az egyik sérült azt mondta a helyszínelő rendőrnek, hogy pisztoly nyelével verték fejbe. Folyamatban van a tanúk kihallgatása is, és a környék térfigyelő kameráinak ellenőrzése” — nyilatkozta az MTI-nek Carmen Jucan.
Hozzátette: az ügynek már vannak gyanúsítottai, és a rendőrség most ellenőrzi, hogy valóban részesei voltak-e a szombat hajnalban történt incidensnek.

FRISSÍTÉS: a kolozsvári rendőrség szerint nem volt etnikai színezete a konfliktusnak.

Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
 ____________________________________ mágneses építőkockák
Forrás: MTI