2017. február 18., szombat

Kelemen Hunor: Csak részben értünk egyet a tüntetőkkel

Az utcai tüntetések résztvevői közül csakis azokkal értünk egyet, akik tiszta közéletet akarnak; a legionáriusok, a kisebbségellenesek, a szélsőségesek körével viszont nem szabad azonosulnunk — jelentette ki a szövetség elnöke pénteken.


RMDSZ, tüntetések Romániában, btk.-módosítás, Kelemen Hunor, titkos szolgálatok, erőszervezetek
Kelemen Hunor — Fotó: Baranyi Ildikó/MTI
Kelemen szerint az RMDSZ nem válhat egyik oldal utánfutójává sem, olyan demokratikus alapértékeket kell képviselnie, amelyek hiányában veszélybe kerülhet egy kisebbségi közösség, veszélybe kerülhet a jogállam.
Nem lesz egyszerű feladat, de ez a helyes döntés. (...) Aki a közéletben jártas, jól tudja: a tüntetések mögött egy olyan erős hatalmi harc áll, amely arról szól, hogy a következő esztendőkben kik hozzák meg a döntéseket ebben az országban: azok, akiket az állampolgárok választottak, vagy pedig olyan intézmények, amelyeknek semmi közük a politikai döntéshozatalhoz. Az utóbbiak megerősödésével Románia akár oda is eljuthat, hogy hosszú éveken keresztül zárójelbe teszi a jogállamiságot, az alapvető emberi és szabadságjogok tiszteletben tartását” — jelentette ki az RMDSZ elnöke.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/RMDSZ