2017. február 14., kedd

Iohannis: Akinek van füle, az hallja, hogy mit követelnek a tüntetők

Az román államfő kedden ismét megerősítette: a tüntetésekkel kapcsolatban a szociáldemokratáktól vár megoldást, ugyanis ők a probléma forrásai.


Klaus Iohannis, Grindeanu-kormány, Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea, PSD, OUG 13
Klaus Iohannis — Forrás: presidency.ro
Klaus Iohannis a Sorin Grindeanu kormányfővel folytatott megbeszélést követően — a költségvetésről egyeztettek — nyilatkozott a sajtónak.
Azoknak kell megoldást keresniük és találniuk, akik előidézték a problémákat. A gondok abból származtak, hogy a kormány megpróbált az igazságüggyel kapcsolatos törvényeken változtatni. Ezt az eljárást egyértelműen támogatta az SZDP, tehát természetes, hogy az SZDP-nek kell megoldásokat találnia” — magyarázta az államfő a Cotroceni-palotában.
Véleménye szerint azért folytatódnak a tüntetések, mert az emberek elégedetlenek, „elvesztették a kormányba vetett bizalmukat, az SZDP-be vetett bizalmukat és ezt nagyon világosan kimondják a téren, akinek van füle, az hallja meg”.

A Cotroceni-palotánál szervezett tüntetésekkel kapcsolatban az államelnök annyit mondott, hogy az embereknek jogában áll tüntetni.
Minden bizonnyal az államelnöki jogkörön belül maradtam, közvetítőnek lenni azonban nem csak annyi jelent, hogy emberekkel beszélgetek és elfogadok minden véleményt. Mediátornak lenni azt is jelenti, hogy amikor valaki rossz lépést tesz, arra is felhívom a figyelmét” — mutatott rá Klaus Iohannis.
Hirdetés ________________________________________________

mágneses fakockák, magnetic wooden blocks, brikk, mágneses építőkockák
 ____________________________________ mágneses építőkockák
Forrás: Agerpres