2017. február 15., szerda

Trump: Oroszországnak előbb-utóbb vissza kell adnia a Krím félszigetet Ukrajnának

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője keddi sajtóértekezletén arról beszélt, hogy az új amerikai kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben, még akkor is, ha bizonyos területeken szeretne együttműködni vele.


Fehér Ház, amerikai-orosz kapcsolatok, Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Ukrajna, Krím félsziget,
Donald Trump — Fotó: Joshua Roberts/REUTERS
Spicer úgy fogalmazott „Donald Trump változatlanul hihetetlenül kemény” Oroszországgal szemben.
Az elnök változatlanul napirenden tartja az Oroszország által elcsatolt Krím félsziget ügyét, amelynek elfoglalását az előző amerikai kormányzat lehetővé tette — mondta Spicer.
A szóvivő hangsúlyozta: az új amerikai ENSZ-nagykövet már az első munkanapján az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt kemény hangon szóvá tette a Krím orosz elfoglalását.

Trump elnök nagyon világossá tette, hogy elvárja az orosz kormányzattól az ukrajnai erőszak csökkentését és a Krím visszaadását” — fogalmazott Spicer, hozzátéve, hogy az amerikai elnök ugyanakkor „maradéktalanul arra számít és azt akarja, hogy együttműködjön Oroszországgal, és így közösen megoldhassanak sok, a világot fenyegető problémát, köztük az Iszlám Állam és a terrorizmus ügyét”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy