2017. február 4., szombat

Családi tüntetés és élőlánc a parlament épülete körül

Demokráciafelkészítő címmel szerveztek ma demonstrációt Bukarestben — a tüntetésen szülők és gyerekek együtt vettek részt.


Tüntetések Romániában — Fotó: Baranyi Ildikó/MTI
Szülő ezrei kézen fogva, vállon vagy babakocsiban hozták el gyermekeiket, hogy közösen követeljenek korrupciómentes, korrekt országot a következő nemzedék számára.

Közben Románia legfőbb ügyésze a vitatott kormányrendelet hatályának felfüggesztését kérte a közigazgatási bíróságtól, amíg az alkotmánybíróság elbírálja a kormány intézkedése ellen beterjesztett óvásokat. Az alkotmánybíróság elnöke szombaton azt mondta, reméli, hogy még a pénteki határidő előtt sikerül meghozni a döntésüket.

btk.-módosítás, Florin Iordache, Grindeanu-kormány, Klaus Iohannis, közkegyelem, Liviu Dragnea, PSD-ALDE, Románia
Spiderman kontra Teleor-Man — Fotó: Baranyi Ildikó/MTI
A hétvégén az ország többi részéből is érkeztek a fővárosba tüntetők, akik a délutáni órákban tiltakozó menetre indultak a kormány székházától a parlament épületéhez, ahol élőláncot vontak a világ második legnagyobb közigazgatási épülete köré.


Ötödik napjához érkezett az utóbbi két évtized legnagyobb tiltakozási hulláma Romániában. Az emberek a kormány sürgősségi rendelete ellen tiltakoznak, amely enyhítette a korrupciós bűncselekmények büntetőjogi besorolását.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: M1/hirado.hu