2017. február 7., kedd

Băsescu szerint Iohannis valósággal a falhoz kente Dragneáékat

A volt román elnök, a Népi Mozgalom Párt elnöke úgy értékelte, hogy Klaus Iohannis államfő „kifogástalanul játszott”, amikor nehéz helyzetbe hozta a Szociáldemokrata Pártot.


Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, PSD, Traian Băsescu
Klaus Iohannis — Forrás: presidency.ro
Kijátszotta az SZDP-seket, akik győzelmük másnapján mindig arrogánssá válnak” — kommentálta az eseményeket hétfőn este a B1 televízióban Traian Băsescu.

Băsescu szerint Dragnea azt gondolta, hogy övé az egész világ és ő az ország első számú férfija, Iohannis azonban lépésről-lépésre falhoz szorította őket.

Băsescu szerint az államfő „átalakulása” azzal is magyarázható, hogy jobb tanácsadói vannak.
Iohannis tökéletesen játszotta ki a kártyáit és falhoz szorította az SZDP-t. Én már csak nézem, nem alakítom a politikai játszmákat, de az államfő, az ő szempontjából kifogástalanul játszott. Nem tudom mi történt, de kifogástalanul játszott akkor, (...) amikor az SZDP-sek azt hitték, hogy a megszerzett 45 százalékuk melegében hátradőlhetnek. Szerintem, ha ma megnéznénk egy közvélemény-kutatást, a bizalomnál nem kapnának 20 százaléknál többet” — vélekedett Traian Băsescu.
Amikor azt kérdezték, hogy Iohannis kedden a parlamentben „begyűjti-e a győzelem babérjait”, azt válaszolta: „Természetesen, magam is ezt tenném”.

Traian Băsescu ugyanakkor nem kételkedik abban, hogy Grindeanu esetleges lemondása esetén az SZDP talál más miniszterelnök-jelöltet. „Ha ez a koalíció az RMDSZ támogatásával szolidáris marad, akkor nincs mit tenni” — szögezte le a volt államfő.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.