2017. február 11., szombat

Az RMDSZ ALDE-je megerősítette elnöki tisztségében Spágát

A hír röviden annyi: újraválasztották Biró Zsoltot a pártelnöki tisztségbe a Magyar Polgári Párt Szatmárnémetiben tartott szombati tanácskozásán.


Magyar Polgári Párt, RMDSZ, Biró Zsolt, MPP
Biró Zsolt az erdélyi magyar politikai párbeszéd mélyítésén és bővítésén fog dolgozni — Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
A (zseb)párton belüli „demokráciáról” árulkodik, hogy „A választás szabadsága” szlogennel tartott tisztújító kongresszuson Biró az egyedül jelölt volt a tisztségre, 80 támogató és 7 ellenszavazattal nyerte el az újabb, négy évre szóló mandátumot.

A politikus nemrégiben azzal nullázta le hitelességét — már ha egyáltalán volt neki —, hogy egy zárt ajtók mögötti pártgyűlésen arról értekezett, hogy az MPP-nek azért van szüksége parlamenti mandátumokra, mert „ebben a balkáni mentalitású, kurva országban” a polgármestereik által vezetett települések csak akkor juthatnak központi támogatáshoz, ha a párt képviselői Bukarestben „spágát” (spagă románul csúszópénzt jelent) adnak a megfelelő személyeknek. Biró Zsolt „őszödi beszédét” a gyűlés egyik résztvevője titokban rögzítette mobiltelefonjával, majd annak rendje és módja szerint kiszivárogtatta a sajtónak.

Mit gondol a nyájas olvasó, a kínos eset után Biró önszántából távozott a pártból? Még mit ne! Ebben a balkáni mentalitású, kurva országban egy ennyi simán belefér. Spága Zsóti a decemberi választásokon az RMDSZ listáján képviselői mandátumhoz jutott. Más kérdés?

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.