2017. február 10., péntek

Autóbalesetet szenvedett Beata Szydlo lengyel kormányfő

Beata Szydlo péntek este a dél-lengyelországi Oswiecimhez közeli lakhelyére tartott egy három kormánykocsiból álló konvojban, amikor a baleset bekövetkezett.


Beata Szydlo, Lengyelország, autóbaleset, Oswiecim
Beata Szydlo lengyel miniszterelnök balesetben megrongálódott autója — Fotó: Andrzej Grygiel/EPA/MTI
Rendőrségi közlemény szerint a kormányfő sofőrje egy előzési manőver közben irányváltozásra kényszerült, és a jármű egy útszéli fának ütközött.

Szydlo állapota stabil


A miniszterelnököt a helyi kórházban végzett előzetes vizsgálatot követően helikopterrel a varsói katonai kórházba szállítják.


A lengyel kormányfőt, valamint a vele egy kocsiban utazó további két személyt az oswiecimi kórházba szállították, ott hoztak döntést a varsói vizsgálat szükségességéről. A lengyel kormány szóvivője azt közölte a Twitteren, hogy a miniszterelnök állapota jó, újabb, rutin jellegű vizsgálatnak vetik alá.

A másik két sérültet — a lengyel kormányőrség alkalmazottait — az oswiecimi kórházban ápolják, többek között végtagi sérülésekkel.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI