2017. február 20., hétfő

A polgármesterek fizetése is nőni fog

Liviu Dragnea képviselőházi elnök és de facto miniszterelnök szerint elfogadhatatlan, hogy egyes önkormányzati tisztviselők több pénzt visznek haza, mint egy polgármester.


Grindeanu-kormány, béremelés, önkormányzat, polgármester, egységes bértörvény, Liviu Dragnea, Románia, Sorin Grindeanu
Liviu Dragnea: a közhivatalnokok fizetései nőttek, a polgármesterek fizetésének emelése következik — Fotó: Alexandra Pandrea/Mediafax
A romániai községek szövetségének közgyűlésén az is elhangzott, hogy a polgármesterek a jelen esetben megalázva érezhetik magukat.
Olyan fizetésük legyen, hogy soha egyetlen önkormányzati alkalmazott fizetése se legyen nagyobb, mint a polgármesteré. Ezt már nem lehet elfogadni. Fontos, hogy ne érezzék magukat megalázva, hogy az állam — a bérezés által — becsülje meg a polgármesterek munkáját” — jelentette ki Dragnea.
A közgyűlésen felszólalt Sorin Grindeanu miniszterelnök is, aki szerint, az lenne a normális, ha az egységes bértörvény alapján mindenki a felelősségének mértékében, a betöltött munkakörnek megfelelően kapná a fizetést, „figyelembe véve Románia gazdasági helyzetét”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/vhegy