2017. január 13., péntek

Utazási figyelmeztetést adtak ki Magyarországra

A román külügyminisztérium felhívja a Magyarországra autóval utazni óhajtó román állampolgárok figyelmét, hogy az országban narancssárga illetve sárga jelzésű — ónos esőre és havazásra, illetve esőre vonatkozó — figyelmeztetés van érvényben ezen a hétvégén.


közlekedés, Magyarország, forgalomkorlátozás, figyelmeztetés, közlekedési korlátozás
Az időjárási körülmények miatt közlekedési korlátozásokat vezettek be az utakon — Fotó: Máthé Zoltán/MTI
A narancssárga (másodfokú) riasztás Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre vonatkozik.

Ugyanebben az időszakban sárga jelzésű (elsőfokú) riasztás van érvényben esőre és havazásra vonatkozóan Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyékben — írja pénteki közleményében a román külügy.

A segítségre szoruló turisták Románia budapesti nagykövetségének +3613847689-es telefonszámán kérhetnek konzuli segítséget.

A külföldre utazó román állampolgárok a Călătoreşte în siguranţă applikáción is utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres