2017. január 25., szerda

Utazási figyelmeztetést adtak ki Magyarországra

A román külügyminisztérium arra figyelmezteti a Magyarország területén tartózkodó vagy áthaladó sofőröket, hogy Budapest közigazgatási területén tilos olyan gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.


figyelmeztetés, forgalomkorlátozás, közlekedés, közlekedési korlátozás, Magyarország, szmogriadó, calatoreste in siguranta MAE
Szmog Budán — Fotó: Mohai Balázs/MTI
A magas szállópor-koncentráció miatt elrendelt közlekedési korlátozás naponta reggel 6-tól 22 óráig van érvényben Budapest közigazgatási területén.

A tiltás alól kivételt képeznek a betegeket szállító, élelmiszerszállító és mozgássérülteket szállító autók. A korlátozás nem érvényes az M0-ás Budapesten áthaladó szakaszain, valamint a Nagykovácsi - Szépjuhászné - Budakeszi, Nagykovácsi - Nagyrét -Máriaremete - Hidegkúti útszakaszokon.

A korlátozás megszegése miatt 150.000 forintos pénzbírság is kiróható.

A segítségre szoruló turisták Románia budapesti nagykövetségének +3613847689-es telefonszámán kérhetnek konzuli segítséget.

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét utinform.hu weboldalra, valamint a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres