2017. január 13., péntek

Túszul ejtették Gábor Zsazsa hamvait?

Otthonában őrzi a felesége hamvait tartalmazó urnát Gábor Zsazsa férje, Frédéric von Anhalt herceg.


elhalálozás, Frederic von Anhalt, Gábor Zsazsa, West Wood Memorial Park, Edward Lozzi
Frédéric von Anhalt herceg a Gábor Zsazsa hamvait tartalmazó urnával — Fotó: Mike Nelson/EPA/MTI
Az özvegy tagadja a vádakat, melyek szerint „túszul ejtette” volna a hamvakat, és a decemberben elhunyt, magyar származású hollywoodi filmdíva végakarata ellenére tartaná őket magánál.

„Ez az én feleségem urnája, és azt teszek vele, amit akarok” — mondta a férfi. „Megtartottuk a templomi szertartást, majd hazavittem az urnát, ami normális dolog. A kandallópárkányon áll” — nyilatkozta a People magazinnak.

Edward Lozzi, a színésznő egykori sajtósa, egyben a színésznő szintén elhunyt lánya, Francesca Gábor Hilton képviselője azonban úgy véli, a hamvakat december 30-án, közvetlenül a templomi szertartás után el kellett volna temetni a West Wood Memorial Park temetőben.

A várttal ellentétben azonban szerdán nem érkeztek meg a hamvak. „Nem csak arról van szó, hogy az ő kívánsága volt, hogy ott temessék el, de a parcella már készen áll, és mind a testvére, Éva Gábor, mind Francesca ott van már eltemetve” — fejtette ki Lozzi.

Lozzi szerint von Anhalt így akar bosszút állni rajta és Gábor Zsazsa azon ismert barátain, akik nem jelentek meg a herceg által rendezett temetésen. „A templom nem telt ma meg, mert rossz volt az időzítés” — fogalmazott az online közvetített szertartáson az özvegy. Hozzátette: a meghívottak közül többen nem jelentek meg, mert elutaztak az ünnepekre a városból, vagy mert meghaltak.

A szertartás végén Frédéric von Anhalt a felesége urnáját beletette egy kutyahordozó táskába — állítása szerint Gábor Zsazsa kedvencébe — és elhagyta vele a templomot:

elhalálozás, Frederic von Anhalt, Gábor Zsazsa, West Wood Memorial Park, Edward Lozzi
Fotó: Willy Sanjuan/Invision/AP/MTI
Frédéric von Anhalt decemberben még úgy nyilatkozott: Budapesten temetik el Gábor Zsazsa hamvait a Beverly Hills-i gyászszertartás után.

Gábor Zsazsa december 18-án, 99 évesen hunyt el szívinfarktusban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.