2017. január 27., péntek

A csíkiaknak tele lett a hócipőjük a hokicsapat sikertelenségével

Mintegy hatszáz szurkoló vett részt péntek este Csíkszeredában a Vákár Lajos Műjégpálya előtt szervezett figyelemfelkeltő megmozduláson.


Csíkszeredai Sportklub, jéghoki, Csíkszereda, Hodos Lajos, Vákár Lajos Műjégpálya
A hazai szurkolók a Csíkszeredai Sportklub - HK Belgrád mérkőzésen — Fotó: Veres Nándor/MTI
A szurkolók megemlékeztek a klub megalakulásának 88. évfordulójáról, de egyúttal elégedetlenségüket fejezték ki a Sportklub Csíkszereda jégkorongcsapat válságos állapota miatt.

A megmozdulás elején felidézték a klub egykori kiemelkedő játékosainak alakját.

Felolvasták Tófalvi Éva biatlonista üzenetét, aki úgy fogalmazott: karrierje legnehezebb időszakában a klub vezetősége nem állt ki mellette, elhatárolódtak tőle és szerződését is felbontották.

Ráduly Róbert polgármester és Tánczos Barna szenátor kilátásba helyezték a klubvezetés elmozdítását.


Tánczos, aki korábban a Román Jégkorong-szövetség elnöki funkcióját is betöltötte, azt mondta, hogy támogatja a szurkolókat és úgy véli, hogy változásra van szükség a klub menedzsmentjében, hogy a jégkorong csapat tagjai ismét a gyerekek és a fiatalok példaképeivé váljanak.

A szurkolók véleménye szerint a csapat gyenge szerepléséért a klub vezetősége a felelős és aggódnak amiatt, hogy a menedzsmentnek nincs elképzelése a helyzet orvoslására.
Zsinórban hét bajnoki címet nyertünk és a MOL-Ligában, ha nem is nyertük mindig, de legalább döntősök voltunk, ám mióta Hodos László vezeti a klubot csak lefele megyünk, az utóbbi években az 5., 8.. 9. helyen végeztünk, most pedig a 11. helyen állunk. A legnagyobb gond az, hogy nem látszik, hogy volna valamiféle stratégiájuk a helyzeten változtatni” — nyilatkozták a szurkolók vezetői.
A tiltakozó akció után a szurkolók a Csíkszeredai Sportklub - Belgrádi HK MOL-Liga összecsapáson buzdították a helyi csapatot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres