2017. január 7., szombat

Lefejezték a bukaresti tömegközlekedési vállalatot

Szombati rendkívüli gyűlésén a fővárosi önkormányzati testület a Bukaresti Tömegközlekedési Vállalat (RATB) igazgatótanácsának menesztése mellett döntött.


RATB, Bukarest, Gabriela Firea, tömegközlekedés
Fotó: Victor Cozmei/HotNews
Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea a gyűlésen elmondta, az elmúlt napokban nagyon sok panasz érkezett a lakosság részéről a közszállítással kapcsolatban.

Ő maga elsősorban amiatt elégedetlen, hogy nem hótalanították megfelelően a megállókat, és nem növelték a tömegközlekedési járművek számát, ahogyan azt kérte, ráadásul a vállalat vezérigazgatója azt se mondta, félkalap, és elment pihenőszabadságra.

A fővárosi önkormányzati testület kijelölte és megszavazta az új igazgatótanács hat tagját, akik ideiglenes jelleggel átveszik a vállalat vezetését. Az új testület első ülésén választ elnököt, illetve ügyvivő vezérigazgatót. Utóbbi tisztségre a fővárosi tanács egyik szociáldemokrata párti tagját javasolja a főpolgármester.

A Nemzeti Liberális Párt tanácsosai nem vettek részt a szombati ülésen, közleményükben „az SZDP-n belüli érdekcsoportok közötti harcnak” minősítették a RATB élén eszközölt vezetőségváltást.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres