2017. január 7., szombat

Évek óta nem volt ilyen hideg Magyarországon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint öt éve nem volt ilyen hideg Magyarországon: szombat reggel a Pest megyei Tésán mínusz 23,7 Celsius-fokot rögzített az automata.


Magyarország, időjárás, fagy, extrém hideg, Országos Meteorológiai Szolgálat
Vasárnapra virradóra rekordközeli hideg várható — Fotó: Balázs Attila/MTI
Érdekességként megjegyezték azt is, hogy az 1981-2010-es átlag szerint, január 7-én az átlagos maximum hőmérséklet plusz 2, a minimum mínusz 4 foknak kellene lennie.

Most az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 5 fok között valószínű. Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték. Késő estére mínusz 17 és mínusz 8 fok közé süllyed a hőmérséklet, az északi völgyekben lesz a leghidegebb.

Vasárnapra virradóan ennél is hidegebb lesz, az ország leghidegebb pontjain akár mínusz 27 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.
Vasárnapra virradóra rekordközeli hideg várható. A szél gyengülésével a rendkívül száraz levegőben, gyorsan zuhan a hőmérséklet, a tél eddigi leghidegebb éjszakája előtt állunk — figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI