2017. január 21., szombat

Orbán Viktor levélben gratulált Donald Trumpnak

Donald Trump, Trump-beiktatás, Orbán Viktor, magyar-amerikai kapcsolatok,
Orbán Viktor levele
Forrás: MS/MTI 

A magyar kormányfő levélben gratulált pénteken Donald Trumpnak, az Egyesült Államok új elnökének.


A levélben Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Donald Trump „történelmi választási győzelme erős felhatalmazást ad az amerikai néptől a változtatásokhoz”.

Szerinte a világnak hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie, ami új és bátor megközelítést kíván.

„Egyre bővülő gazdasági kapcsolataink, régi keletű együttműködésünk olyan területeken, mint például a terrorizmus elleni harc, valamint hasonló vélekedésünk a gazdaság- és biztonságpolitikáról, állampolgáraink biztonságáért érzett felelősségünkről, az országhatár-ellenőrzésről és a migrációról, történelmi lehetőséget nyújt arra, hogy közösen alakítsuk a jövőt” — hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor a levélben kiemelte, hogy örömmel várja Magyarország és az Egyesült Államok „régi keletű, erős és szívélyes kapcsolatainak további elmélyülését”. A miniszterelnök abban bízik, hogy a folytatódó partneri viszony révén képesek lesznek megküzdeni a kihívásokkal, és élni a lehetőségekkel.

A magyar kormányfő gratuláló levele végén ismét támogatásáról biztosította a beiktatott amerikai elnököt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.