2017. január 16., hétfő

Négy órán át műtötték Miklós Editet

Vasárnap éjjel mindkét térdét megoperálták Miklós Editnek, aki a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen bukott hatalmasat.


alpesi sí, alpesisí-világbajnokság, Miklós Edit, Pongau, téli sportok, Magyar Sí Szövetség
Miklós Edit itt még a pongaui kórházban — Fotó: Magyar Sí Szövetség/MTI 
A csíkszeredai versenyző szalagszakadást, csonttörést, valamint porcsérülést szenvedett.

A magyar szövetség hétfő délelőtti tájékoztatása szerint az olimpiai hetedik sportolót egy Innsbruck melletti magánklinikán műtötték, közel négy órán át.

Jól érzem magam, örülök, hogy túl vagyok a műtéten” — mondta a 28 éves síző, hozzátéve, hogy az operációt végző orvossal hétfőn délután tud majd beszélni, s akkor tudja majd meg pontosan, milyen beavatkozásokra volt szükség.
Ami biztos, a jobb térdemben részleges keresztszalag-szakadás volt, de nem kellett pótolni, meg tudták oldani műtéttel. A térdkalácson még nem tudom, milyen beavatkozást végeztek el, de ott is roncsolódás volt. A meniszkusz visszavarrták szintén a jobb térdemben. A balban az elülső keresztszalag elszakadt és pótolni kellett, abban is a meniszkusz meg volt sérülve, plusz az oldalsó szalag” — összegezte a diagnózist Miklós Edit, aki mindezt a gyógytornászától tudta meg, tehát ez még mindig nem a hivatalos diagnózis
Edit vasárnap az altenmarkt-zauchensee-i pálya felső szakaszán nagy sebességgel haladt, amikor a bal léce megakadt a hóban, szétcsúsztak a lábai, s nagyot bukott, többször átfordult a tengelye körül, ráadásul az egyik léce nem oldott le. Mentőhelikopterrel a pongaui kórházba szállították, majd az Innsbruck melletti magánklinikára vitték, ahol az a térdspecialista végezte el az operációt, aki korábban már műtötte Miklós Editet.

A rehabilitációs időszak várhatóan hat hónapig tart majd, így a magyar síző várhatóan ősszel visszatérhet, és elindulhat a jövő évi pjongcsangi olimpián.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI