2017. január 25., szerda

Újra lesz mozi Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Művész mozi megkapta a működési engedélyt és hét végétől hivatalosan is elkezdődik a vetítés az intézmény Chaplinről és Felliniről elnevezett termeiben.


Kónya Ádám Művelődési Ház, Művész Mozi by Cityplex, Sepsiszentgyörgy
A felújított Művész mozi épülete Sepsiszentgyörgyön — Fotó: Vargyasi Levente
Az Országos Filmközpont (CNC) munkatársai kedden végeztek egy utolsó ellenőrzést az Arta by Cityplex moziban, amely hivatalosan január 27-én nyit.
A CNC öttagú bizottsága ellenőrzést végzett a helyszínen és megállapította, hogy a kép minősége és felbontása az országos átlag fölött van. A szükséges személyzetet alkalmazta és kiképezte a mozit működtető Kónya Ádám Művelődési Ház, a termek és a hozzájuk tartozó büfé be van rendezve, a műszaki felszerelések a helyükön vannak, minden készen áll a vetítések megkezdésére” — olvasható a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal közleményében.
A mozinak egy 80 és egy 76 férőhelyes terme van, ahol 2D és 3D rendszerben vetíthetők filmek.

A műsorpolitika kiterjed a hollywoodi és európai gyártású filmekre is.

Az Művész mozi épülete 2012-ben került vissza az önkormányzat tulajdonába. A hétmillió lejes felújítás után az épület felét a helyi Andrei Mureşanu Színház kapta meg, a másik felében a két mozitermet rendezték be.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.