2017. január 31., kedd

Dragnea: Románia a besúgók és lehallgatások országa

A Legfelső Bíróság kedden február 14-ére halasztotta annak a pernek az első tárgyalását, amelyben hivatali visszaélésre való felbujtással vádolják a Szociáldemokrata Párt elnökét.


Liviu Dragnea, hivatali visszaélés, Teleorman megye, Bombonica Prodana, DNA,
Liviu Dragnea: Romániában futószalagon gyártják az összefércelt bűnvádi eljárásokat — Fotó: Robert Ghement/EPA/MTI
A halasztás oka, hogy a per vádlottai közül három személynek nincs még ügyvédje.

A vádlottak között van Dragnea volt felesége is, Bombonica Prodana, aki nem jelent meg a tárgyaláson, hanem ügyvédjével üzent, hogy szeretné, hogy a hiányában tárgyalnák ügyét.

Az intézménytől távozóban Liviu Dragnea kijelentette: ügyiratcsomóját egy hazug nyilatkozatra alapozva állították össze, amely egy olyan személytől származik, aki „gyanús körülmények között” nyilatkozott az ügyészeknek .
Bárki, aki jóhiszeműen áttanulmányozza azokat a nyilatkozatokat és a tanúvallomásokat, rá fog jönni, hogy koholmányok. Egy hölgyről van szó, aki hamis nyilatkozatot tett, és akit már korábban elítéltek csúszópénz elfogadásáért, és ha jól értettem, még egy másik ügyben is kivizsgálás alatt áll, amellyel kapcsolatban megállapodást kötött. Ez Románia: a feljelentések és lehallgatások országa. Ezek a fő alappillérek, amelyekre a romániai ügyek alapoznak, és amelyek miatt az emberek börtönbe kerülnek” — vélekedett a politikus.

Dragneát azzal vádolják, hogy 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve az SZDP megyei elnöke volt, hivatali visszaélésre és okirat-hamisításra bujtogatta munkatársait.


A DNA szerint Dragnea közbenjárt, hogy volt felesége és egy további személy a gyermekvédelmi igazgatóság fizetett alkalmazottja maradhasson, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten az SZDP Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak.

Dragneát tavaly jogerősen két év felfüggesztett börtönre ítélték választási csalás megszervezése és befolyással való üzérkedés miatt, így ha most ismét bűnösnek találják, korábbi felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/MTI