2017. január 4., szerda

Bejelentette visszavonulását Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke

A politikus egy, a Transindexnek adott interjúban erősítette meg a portál értesülését: még a mai nap folyamán benyújtja lemondását. 


Kovács Péter, RMDSZ, Kelemen Hunor, Transindex,
Kelemen Hunor (a háttérben) és Kovács Péter — Forrás: Facebook/RMDSZ
Kovács Péter úgy véli, mindenkinek jogában áll váltani, és arra készül, hogy visszatérjen „első szerelméhez: a médiához”.

Kovács Péter a közelmúltban az RMDSZ választási kampányfőnöke volt. A portál kérdésére kijelentette: éppen az RMDSZ sikeres választási szereplése indokolja a döntése időzítését. „Kell egy új lendületet hozó vezető, aki előre, felfele képes lépni” — tette hozzá.

Elismerte, hogy az RMDSZ ügyvezető elnökségén eltöltött 18 év alatt személyes ellentétek is kialakultak, és olyan döntések is születtek, amelyekkel nem értett egyet.

Az RMDSZ ereje abban rejlik, hogy a zárt ajtók mögött vitáztunk, sokszor összevesztünk, de a többségi döntést egységesen végrehajtottuk. Számomra az RMDSZ érdeke mindig fontosabb volt, mint egy személyi konfliktus által okozott feszültség” — fogalmazott.
Kovács felidézte: az RMDSZ ügyvezető elnökségén végigjárta a ranglétrát, és arra az utolsó hat évre a legbüszkébb, amelyet Kelemen Hunor RMDSZ-elnök jobbján tölthetett el.
Az új fejezet és az újratervezés égisze alatt tagja lehettem annak a folyamatnak, amelyben egyebek mellett, zökkenőmentesen végigvittünk egy fiatalítást, partnerségekre alapozva megerősítettük a társadalomszervezési tevékenységet, alapjaiban átalakítottuk a Szövetség kommunikációját és kampánymenedzsmentjét, rendeztük kapcsolatainkat az erdélyi és budapesti magyar-magyar viszonylatban" — fogalmazott.
Kovács Péter azt követően vált az RMDSZ operatív vezetőjévé, hogy 2011-ben Kelemen Hunor került a szövetség élére. 2011 és 2015 között főtitkári, 2015-től pedig ügyvezető elnöki tisztséget töltött be. 2011 óta valamennyi választáson a szövetség kampányfőnöke volt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI