2017. január 10., kedd

A kommandói iskola leégett könyvtárának gyűjt a román színház

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház könyvgyűjtési akciót hirdetett meg a bajba került székelyföldi iskola megsegítésére.


Kommandó, tűzbaleset, Andrei Mureșanu Színház, könyvgyűjtési akció, iskola
Könyvek a kommandói iskola megsemmisült könyvtárának — Forrás: Facebook/Teatrul Andrei Mureșanu
A színház Facebook-oldalán közzétett — román és magyar nyelvű — felhívásban emlékeztetnek, hogy a hétfői tűzben a lángok martalékává vált az iskola könyvtára és informatikai laboratóriuma.
Ha szeretnének könyvet adományozni az iskola könyvtára számára, behozhatják a színházba és mi eljuttatjuk Kommandóra. A könyveket a színház előterében a kihelyezett ruhaállvány mellett levő dobozba tehetik be” — olvasható a felhívásban.
A színháznak idén ez már a második közösségi kampánya. Az elsőt hétfőn indították útjára, és vastag ruhákat gyűjtenek a hajléktalan, valamint rászoruló személyek számára.

Az eddig összegyűlt ruhákat a színház bejáratánál egy állványra helyezték ki, ahonnan bárki elveheti ezeket, ugyanakkor az önkéntesek is osztottak már szét ruházati cikkeket a hajléktalanok számára.

Anna Maria Popa színházigazgató szerint nagy sikernek övend a kezdeményezés, meglepően sokan adományoztak ruhát, ami azt bizonyítja, hogy nem közömbösek az emberek. Az igazgató azt szeretné, ha más intézmények is bekapcsolódnának a hajléktalan személyek megsegítésébe.
A történelmi Magyarország egyik legkeletibb fekvésű hegyi településének iskolája mintegy negyedrésze semmisült meg abban a tűzben, amelyet a hatóságok feltételezése szerint a meghibásodott kéményből kipattanó szikra vagy parázs okozhatott.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres/MTI/TAM