2017. január 5., csütörtök

A román politikában teljesen szokatlan dolog történt

Nem volt könnyű dolga a szociáldemokrata pártelnöknek, de iszonyú kínok és keservek árán végül összejött a neki a csoda: nem reagált a Klaus Iohannis által — a miniszterek eskütételét követően — mondottakra.


Liviu Dragnea, a képviselőház és az SZDP elnöke beszédet mond a parlamentben — Fotó: Agepres
Liviu Dragnea erről egy szerda esti televíziós műsorban beszélt, hozzátéve, hogy bármikor nyitott az államfővel való beszélgetésre.
Nem volt könnyű számomra megállni, hogy ne reagáljak. De nem reagáltam és nem is fogok, mert az emberek nem azért szavaztak ránk, hogy a televízióban vitatkozzunk. Ők azt várják el tőlünk, hogy dolgozzunk értük, hogy jobb életkörülményeket teremtsünk számunkra. Én ehhez tartom magamat” — demagógizált a tévében a szociáldemokrata pártelnök.
Dragneát arról is kérdezték a műsorban, hogy mekkora esélyt lát az elnökkel való együttműködésre vagy egy esetleges politikai társbérleti viszony kialakulására.
Én nem szeretem ezt a kifejezést. A politikai társbérletnek soha nincs vége. Én minden nap, minden lehetséges alkalommal elmondtam, hogy nyitott vagyok a párbeszédre, ehhez azonban két félre van szükség, egy nem elég” — szúrt oda diszkréten Iohannisnak Dragnea, bizonyítván, mégiscsak emberből van, s hogy a mondással ellentétben, a politikában a csoda nemhogy három napig, de három percig sem tart.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.