2017. január 20., péntek

Iohannis felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a „dedikált” rendeleteket

A román államfő szerint elegendő érv szól amellett, hogy a kormány visszavonja a közkegyelemről, illetve a büntető törvénykönyv módosításáról szóló tervezeteket.


btk, büntető törvénykönyv, közkegyelem, Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu, Grindeanu-kormány,
Klaus Iohannis és Sorin Grindeanu a szerdai kormányülésen — Forrás: presidency.ro 
Iohannis szerint a sürgősségi rendelet-tervezetek értéktelenek, elfogadhatatlanok, és azt a látszatot keltik, hogy bizonyos személyek érdekeit szolgálnák.

Pénteki Facebook-bejegyzésében az elnök hangsúlyozta: az igazságszolgáltatási rendszernek az ügyben illetékes képviselői ugyanezen véleményüknek adtak hangot.
A Főügyészség, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség, a Legfelső Bíróság, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség, a bírák szakmai szervezetei és több civil szervezet is határozottan ellenzi a korrupcióval, a hivatali visszaéléssel és a feddhetetlenséggel kapcsolatos törvénykezés teljesen átláthatatlan módon, tárgyilagos elemzés hiányában, sürgősségi hatállyal történő módosítását. Ezek elegendő érvek ahhoz, hogy a kormány vonja vissza a tervezeteket” — írta pénteken közzétett Facebookon-bejegyzésében Iohannis.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres