2017. január 13., péntek

Iohannis berendelte Coldeát

Klaus Iohannis államfő a Cotroceni-palotába hívatta Florian Coldea tábornokot, a román belföldi hírszerzés felfüggesztett második emberét.


Florian Coldea, román hírszerző szolgálat, Klaus Iohannis, Sebastian Ghiță, SRI, DNA, Mădălina Dobrovolschi
Klaus Iohannis — Forrás: presidency.ro
Pénteki sajtótájékoztatóján Mădălina Dobrovolschi az elnöki hivatal szóvivője megerősítette a sajtóban korábban megjelent híreket, de semmit sem árult el a találkozóról.

„Volt egy ilyen beszélgetés, igen, de nincsenek információim a beszélgetés tartalmával kapcsolatban” — jelentette ki a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy Iohannis miként látja a médiában közzétett, leleplezőnek szánt kijelentéseket, Dobrovolschi azt felelte: az elnöki hivatal csak „hivatalos dolgokhoz” fűz kommentárokat.
A spekulációkhoz, szóváltásokhoz és hasonlókhoz az elnöki hivatal szintjéről nem érkezik kommentár. Csak hivatalos dolgokról beszélünk, amelyeket nyilvánosan megerősítettek és amelyek hivatalos közlemények” — szögezte le a szóvivő.
Arra az újságírói kérdésre, hogy az államfő kért-e tájékoztatást a Belügyminisztériumtól vagy más állami intézménytől a Sebastian Ghiţăval kapcsolatos ügyről, Mădălina Dobrovolschi azt felelte: Iohannis „nagyon tájékozott”.

„Minden olyan esetben, amikor kényes kérdésről van szó, neki van a legtöbb és legjobb információja” — válaszolt a szóvivő.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres