2017. január 10., kedd

A hivatásos és önkéntes tűzoltók, illetve a helyiek hősies helytállása mentette meg a kommandói iskolát

A kommandói általános iskola épületének körülbelül 25 százaléka vált a lángok martalékává a hétfő délután keletkezett tűzben.


iskola, Kommandó, Székelyföld, tűzbaleset, tűzvész
A tűzoltók mínusz 20 fokban 7 órán keresztül oltották a lángokat — Forrás: Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség/ISU
Az informatikai szakterem, a könyvtár, az igazgatói iroda, a tanári szoba, a hőközpont és az iskola archívuma vált a lángok martalékává.

Az oktatást jövő hétig felfüggesztették, az iskolába járó több mint 100 gyerek egy váltásban folytathatja a tanulást, az épen maradt épületrészben a jövő héttől kezdődően.

Marius Tolvaj, a Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség (ISU) szóvivője az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a tűzoltók közel hét órán keresztül próbálták megfékezni a lángok továbbterjedését a mínusz 20 Celsius-fokos hidegben. Három tűzoltóautóval és egy mentővel siettek a helyszínre, de önkéntesek is segítettek az oltásban. A tűzben senki nem sérült meg, azonban az iskola emeletes épületének megközelítőleg 25 százaléka, 360 négyzetméter használhatatlanná vált.

Reggelig a helyszínen maradt egy tűzoltócsapat. A tüzet valószínűleg a rossz állapotban lévő kéményből kipattant parázs vagy szikra okozhatta” — tette hozzá a szóvivő.

Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő értesítette az oktatási tárca vezetőségét. Bukarestből azt ígérték, hogy a kárfelmérés után megoldást keresnek az épület feljavításához szükséges anyagiak biztosítására.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/vhegy/ISU