2017. január 18., szerda

Hallal és sonkával szórták a havas utakat Szlovéniában

A helyi sajtó beszámolója szerint miután az önkormányzat alkalmazottai lesózták az utakat, titokzatos hal- és sonkaszag kezdett terjengeni a környéken.


hótalanítás, Szlovénia, hulladéksó, Sezana, prosciutto,
Képünk illusztráció — Fotó: Komka Péter/MTI
Az olasz határ menti, délnyugati-szlovéniai Sezana városában a kutyák valósággal „megbolondultak”, és ki akartak törni az udvarokból.

Az egyik lakos arról számolt be az egyik kereskedelmi csatornának, hogy a háza előtt egész darab sózott szardellákat talált, míg egy másik állampolgár, a város másik felén, tíz centiméteres sonkadarabokra bukkant az utcán.

Az eset a múlt héten történt, de az igazságra csak ezen a héten derült fény. A helyi kommunális szolgáltató ugyanis elismerte, hogy olyan sóval sózták le az utakat, amelyet még több évvel ezelőtt halmoztak fel egyik raktárukban. Abban az évben nagy volt a meleg, és sóhiány volt Szlovénia egyetlen sómezőjén, Piranban, ezért a vállalat — minden eshetőségre felkészülve — a közeli sonka- és halsózóból vásárolt hulladéksót.

A kommunális vállalat elnézést kért a lakosoktól; a cég akár több tízezer eurós büntetésre is számíthat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI