2017. január 7., szombat

Fagyriadót hirdettek az egész országra — Székelyföldön lesz a leghidegebb

Elsőfokú fagyriadót hirdetett az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az ország egész területére.


tél, extrém időjárás, havazás, fagy, Székelyföld, Erdély, Románia, Csíkszereda,
Székelyföldön lesz a leghidegebb — Fotó: Vadim Ghirda/AP/MTI
A meteorológusok szerint szombaton, vasárnap és hétfőn az ország nagy részén erős fagy lesz, éjszaka és nappal is.

A legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek -16 és -10 Celsius-fok között alakulnak, éjszaka -25 és -15 fok közötti hőmérsékletre kell számítani.

Az ANM előrejelzése szerint az ország nagy részén a jövő hét folyamán is kitart a fagy.

Az erdélyi települések közül Csíkszeredában volt a leghidegebb a péntekről szombatra virradó éjszaka: mínusz 20 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.


A Nagyszebeni Regionális Meteorológiai Központ szolgálatos meteorológusa szerint a többi Hargita megyei településen is erős fagy volt: Gyergyóalfaluban és a Bucsin-tetőn mínusz 18 fokot, Székelyudvarhelyen mínusz 17 fokot, Maroshévízen mínusz 15 Celsius-fokot mértek.

A meteorológus szerint mínusz 20, mínusz 22 fok körüli értékekre kell számítani a következő éjszakákon is Hargita megyében, a Kovászna megyei Bodzafordulón pedig vélhetően ennél is alacsonyabb értékek várhatók.

A januári hónap legalacsonyabb hőmérsékletét 1985-ben mérték Csíkszeredában, akkor 38,4 Celsius-fokig süllyedt a hőmérők higanyszála.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres