2017. január 3., kedd

Dragnea összegrundolta a Grindeanu-kabinetet

A Szociáldemokrata Párt elnöke hétfő este, a România TV-ben jelentette be, hogy a nap folyamán egyeztetett Sorin Grindeanu kijelölt miniszterelnökkel az új kabinet összetételéről.


Sorin Grindeanu, Románia, kormányalakítás, PSD-ALDE, Liviu Dragnea
Sorin Grindeanu és Liviu Dragnea — Fotó: Agerpres
A miniszterek listáját még a mai nap folyamán az SZDP, illetve az ALDE vezetőtestületei elé terjesztik jóváhagyás céljából.

Dragnea a hírtévének adott interjújában elmondta:
  • változni fog a kormánystruktúra,
  • új tárcák létrehozását tervezik,
  • külön minisztérium foglalkozik majd a kis- és középvállalkozók és az üzleti szféra ügyeivel,
  • megalakul a víz- és erdőügyi minisztérium, aminek egy nagyszabású újraerdősítési program gyakorlatba ültetése lesz a fő feladata,
  • több mint 20 minisztérium lesz, ezek közül négynek a vezetését kapja meg az ALDE,
  • a tervek szerint 8 hölgy is helyet kap majd a Grindeanu-kabinetben.
Van néhány terület, amelyek esetében ragaszkodom, hogy külön minisztériumuk legyen. Mind olyan területekről van szó, amelyekben óriási lehetőségek rejlenek, és nagymértékben hozzájárulhatnak a gazdasági növekedéshez, ennek ellenére az elmúlt években csak az »egyebek« kategóriában futottak (...), és ebből csak veszítenivalója volt az országnak. Lesz például külön turisztikai minisztérium. Mindenki azt mondja, mekkora turisztikai potenciál rejlik ebben az országban, ehhez képest folyton egyik tárcától a másikhoz utalták át ezt a területet” — fogalmazott Dragnea.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Agerpres