2017. január 4., szerda

Dragnea házi feladatot kapott Iohannistól

Miután a parlament bizalmat szavazott a papíron Sorin Grindeanu által vezetett balliberális kormánynak, a miniszterek szerdán este letették a hivatali esküt Klaus Iohannis államfő előtt.


Călin Popescu Tăriceanu, kormányalakítás, PSD-kormányprogram, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Románia,
Klaus Iohannis üdvözli Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt elnökét a Grindenu-kormány beiktatási ceremóniáján — Forrás: presidency.ro
A beiktatási ceremónián Iohannis elsősorban arra kérte a kormánytagokat, hogy a választási kampányban tett ígéretek betartása mellett kezeljék felelősen az ország gazdaságát és a közpénzeket.
Ettől a pillanattól kezdve önök alkotják Románia kormányát. Nehéz küldetésük van, hiszen bonyolult ígéreteket kell hogy teljesítsenek. A kampány nem csak egy médiacirkusz, bár kétségkívül az is. A kampányban elhangzott ígéretek alapján szavaztak önökre — és itt most elsősorban a parlamenti képviselőkre és szenátorokra, a parlament vezetését ellátó személyekhez szólok. Be kell tartaniuk ezeket az ígéreteket” — figyelmeztetett az elnök.
Miközben reményét fejezte ki, hogy egy nap majd neki is elmagyarázzák, hogy a béremelések, áfa-, adó- és illetékcsökkentések mellett hogyan fogják 3% alatt tartani a költségvetési hiányt, Iohannis arra kérte Liviu Dragneát, hogy avassa be a kabinet tagjait is az SZDP-kormányprogram rejtelmeibe.
Dragnea elnök úr, úgy értesültem a televízióból, hogy ön az egyetlen, aki az első oldaltól az utolsóig ismeri a kormányprogramot. Megkérem szépen, tanítsa meg a kabinet tagjainak is” — mondta az államfő miután Grindeanu-kormány letette a hivatali esküt.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.