2017. január 17., kedd

Dragnea arra számít, hogy hamarosan bezárják

A Szociáldemokrata Párt elnöke hétfőn este, a parlamentben adott sajtónyilatkozatában elmondta: „egyre többször hallja az utóbbi időben”, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélik tavasszal.


Liviu Dragnea, Románia, igazságszolgáltatás, korrupció, Klaus Iohannis, PSD
Liviu Dragnea — Fotó: Andreea Alexandru/Mediafax
Dragnea úgy véli, ezt a fajta nyomásgyakorlást „haragjukban idézik elő azok, akik elveszítették a választásokat”.
A nyomásgyakorlást nem csak én érzem, mindenki láthatja a televízióban. (...) Az este is voltam egy televíziós műsorban, ahol miután beszéltem erről, a többi meghívott is mondta, hogy ők is hallották. Körülbelül két hónapja — és az utóbbi hónapban egyre többször — hallom, hogy tavasszal letöltendő börtönbüntetésre ítélnek. Remélem, addig sikerül gyakorlatba ültetnem a kormányprogram nagy részét (...) Mindezt haragjukban idézik elő azok, akik elveszítették a választásokat, azok, akik más eredményben reménykedtek” — mondta Dragnea.
Újságírói kérdésre válaszolva a szociáldemokrata pártelnök elmondta, hogy az igazságszolgáltatás is nyomásgyakorlásnak van kitéve, de szerinte ez nem a politikai pártok, hanem „bizonyos intézményeknek vagy fontos állami tisztséget betöltő személyek” részéről érkezik.

Dragnea azt is tudni véli, hogy melyik az a „bizonyos” iroda, ahol ezek a döntések megszületnek.

Kérdésében egy újságíró neve említése nélkül utalt Klaus Iohannis államfőre, amire Dragnea azt felelte: „Annak alapján, amit az utóbbi időben láttam, nem mondhatom azt, hogy nem. Remélem, tévedek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Agerpres/vhegy